Zrównoważony rozwój biomasy

Świadczymy usługi doradcze w zakresie zrównoważonego rozwoju, kalkulacji GHG, itp.

System REDcert:

System REDcert zapewnia osiągnięcie pełnej zgodności z wymaganiami prawnymi dla produkcji biomasy zgodnej z kryteriami zrównoważonej produkcji. Nie nakłada poza tym żadnych dodatkowych wymogów na producentów i opiera się w 100% o dyrektywę 2009/28 określającą zasady i procedury obowiązujące od 2010 r. na terenie krajów Unii Europejskiej.

System ISCC:

International Sustainability & Carbon Certyfication to system certyfikacji biomasy produkowanej w zgodności z zasadami zrównoważonego rozwoju. Obliczenia emisji gazów cieplarnianych w łańcuchu produkcji biomasy.

System 2Bsvs:

2Bsvs jest systemem certyfikacji zrównoważonego rozwoju produkcji biopaliw i biopłynów opracowanym zgodnie z wymogami dyrektywy 2009/28. Zakres obejmuje cały łańcuch produkcji biopaliw (biopłynów i biogazu), począwszy od produkcji rolnej i sprzedaży biomasy roślinnej, przez jej magazynowanie i przetwarzanie, aż po ostateczne wprowadzenie biopaliw (dystrybutory) do sprzedaży.

biopaliwa, rynek bimasy, pellet, certyfikaty OZEWięcej informacji: link

Pozycjonowanie

sprawdzenia zgodności z prawem paszowym i żywnościowym oraz regułami dotyczącymi zdrowia zwierząt i dobrostanu, maksymalne dopuszczalne poziomy zanieczyszczeń chemicznych, systemy kontroli bezpieczeństwa żywności, instrukcja usuwania śmieci odpadów i Ścieków, instrukcje ghp i gmp w gastronomi, systemy reklamacji, dobra praktyka produkcyjna instrukcja, instrukcja mycia naczyńĹ, instrukcje przepisy sanepid, instrukcja haccap, księgą haccp, gmp, instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych, instrukcja wzorcowania, instrukcje do ghp, praktyka higieny żywnienia i żywności, procedury haccap, procedura instrukcja, zasady systemu haccap, dobra praktyka higieny, instrukcje i procedury ghp, hacap co to jest, haccp dla branż spożywczych, szkolenie z haccap, zasady gmp w europie, analiza środków spożywczych, bhp produkcja spożywcza, procedury higieniczne, wzory procedur haccap, przygotowanie firmy do wdrożenia iso, instrukcje higieniczno - sanitarne w sklepie spożywczym, krytyczne punkty kontrolne, produkcja środków spożywczych, haccp praca wrocław, hacap w zakładach żywnienia zbiorowego, księga haccp doc, mleczarstwo technologia, żywności nie odpowiadające wymaganiom jakości zdrowotnej, praktyka higieniczna i sanitarna, bhp analiza, technologia żywności, jakości praca, mleko systemy jakości, wymagania haccap, receptury spożywcze w hacap, instrukcja mycia i dezynfekcji rąk, bezpieczeństwo żywności, bhp spożywcze, proces analisys, procesów mycia i dezynfekcji, ogólne zasady żywnienia, normy jakości żywnienia, gastronomia sanepid, instrukcje sanepid haccp, wdrażanie haccp, aseptyczne, analiza zagrożeń młynarstwo, owoce towaroznawstwo, 315/93/ewg, prawo nadawania hacap, what is haccap, analiza żywności, procedury i instrukcje dobrej praktyki higienicznej, systemy jakości w branży spożywczej wrocław, system dobrej praktyki sprzedaży, wzory dokumentów gmp, ghp gmp haccap, system jakości haccap, technologia żywnienia - wilgotność, hacap pl, systemy jakości w branży spożywczej, państwowa inspekcja weterynaryjna, higiena produkcji żywności, hacap - zastosowanie, higiena, gastronomia, przemysł owocowo-warzywny, rozporządzenie we78/2002, haccap w przedszkolach i żłobkach, ds027002, instrukcje sanepidu, dyrektywa78/2002, formularz karta kontroli przyjęcia towaru, warunki składowania suplementów diety, haccp żywności, wdrażanie systemu haccap w zakładach żywnienia zbiorowego, młynarstwo, suplementy diety szkolenie, rejestr środków spożywczych wycofanych z obrotu, ustawa hacap, harmonogram wdrażania iso001, receptury w hacap, rozporządzenie parlamentu europejskiego nr54/2004, kierowanie systemem jakości w firmie, hacap sanepid, sanepid rozporządzenia unijne, bhp-instrukcje, praca mleko, higiena przemysł spożywczy, dobra higiena praktyki, higiena żywności, haccp-wdrażanie w szkołach, higiena pomieszczeń: link

Biopaliwa

Szukaj

Bezpieczeństwo pasz

Wymagania HACCP dla produkcji materiałów paszowych, zbóż, standard GMP plus. Transport zbóż. More…

Łańcuch biopaliw

Zrównoważony rozbój biomasy i biopaliw. Wymagania dyrektywy 2009/28 oraz systemów REDcert, ISCC, 2Bsvs, NTA8080. More…

Projekty zakładów

Projektowanie i doradztwo w zakresie produkcji spożywczej i pasz. Wymagania Inspekcji Weterynaryjnej, jednostek certyfikujących. Modernizacje linii produkcyjnych. More…